V5 Skive, 1. juni

1 Bimse Cloc sad senest femte par indvendigt i liga 3-løb. Fri midt i opløbssvinget, leverede hastig afslutning og tog mange længder på heste som Andre Ward og Tough Macoy. Viste også topform i starten forinden.

2 Fighting Gehør tabte travet senest i angreb med 1.200 meter igen. Galoperede siden endnu en gang. Gangen forinden startgalop, forrygende ophentning til let sejr (Avatar Accelerator galoperede mulig sejr væk i opløbet). Formen svær at vurdere.

3 Petter Udsen fik senest fin rejse i tredje par indvendigt. Perfekt ud i opløbssvinget, holdt farten fint mellem heste, maksimalt udbytte. God form

4 Tough Macoy direkte til spids senest. Tryk af udvendigt siddende Andre Ward, der let koblede greb. Holdt starten forinden flot ved fra dødens. Jævn form.

5 Without You fik senest perfekt rejse I andet par udvendigt. Eget angreb ind på opløbet, kunne ikke tage meter ind i hastig afsutning. Viste topform i starten forinden, da den tog førende Clay Neergård ned over de sidste 800 meter. God form.

6 Billie Jean var senest ude i V75-løb på Bjerke. Bakkede fra svært spor sig som sidst i inderbanen. Eget angreb i 5-6 spor med 500 meter til mål. Tog mange meter ind på gode heste. Gangen forinden flot 800 meter afslutning til overlegen sejr. Hysterisk form.

7 Botox var endelig fejlfri senest efter umotiverede galopper i starterne forinden. Perfekt løb i andet par udvendigt. Eget angreb i tredje spor rundt sidste sving. God form.

8 Turbo Star sad i fjerde par indvendigt senest. Angrebsplads midt på opløbet, god afslutning, i mål med kræfter i behold. Vandt ukørt gangen forinden via open stretch. Topform.

9 Can Tab galoperede senest med 600 meter til mål i montédebut uden at være træt. Starten forinden tredje par udvendigt, angrebsplads på opløbshjørnet, god afslutning, akkurat forbi i dødens liggende Tough Macoy. God form.

10 Attention Bøgedal sad undervejs i andet par udvendigt senest. Eget angreb på lige bane, god afslutning uden at den kunne svare stærkt kommende Victory Island. Jævn god form.

11 Raket Brodde blev senest bakket ned som sidste hest. Eget angreb i fjerde spor med 400 meter til mål, flot afslutning, slået med knap en længde af rygkørt Razzmina. Forrygende ophentning efter startfejl starten forinden. God form.

12 Andre Ward blev sat lidt af i tredje spor fra start, frem til dødens på Tough Macoy midt i første sving. Øgede trykket med 500 meter igen, koblede let greb ind på opløbet, svarede rygkørt Without You. Måtte starten forinden give sig overfor Baxo Epice, men klart godkendt. God form.

 

Chancevurdering

A-chancer: 12-2-11-7   B-chancer: 4-1-6-5-8-10   C-chancer: 9-3

 

Analyse

12 Andre Ward har uhørt høj kapacitet for klassen og viser den ene gode præstation efter den anden. Er handicappet af et svært spor, men har i de sidste starter vist, at den tåler at blive kørt tidligt frem, også selv om den møder gode heste. Flemming Jensen har historisk set altid sine heste på top til ligafinalerne, og jeg tøver ikke med at betegne Andre Ward som løbets bedste chance.

2 Fighting Gehør er en brølstærk hest, som dog har ageret ustabil på det seneste. Er ifølge træner Peter Jensen behandlet siden sidste start og kommer formentlig i en stilmæssig bedre udgave denne gang. Man kan så sætte lidt spørgsmålstegn ved formen, nu hvor den har måttet stå lidt over i træning. Fighting Gehør har ikke kunnet køres for fuldt fra start, men startsporet sikrer den en godt løb. Har styrken til at vinde et løb som dette.

11 Raket Brodde har for vane at komme bagfra og er måske ikke så handicappet af sporet, som man ellers kunne tro. Har vist forrygende form de seneste starter og står med en helt misvisende resultatrække. Bliver der tempo på løbet har Raket Brodde den afslutning, der skal til for at vinde løbet.

7 Botox er en stærk hest som går fra alle positioner og gør sit bedste hver gang. Kan åbne nogenlunde fra start, men bliver ofte kørt på sikkerhed. Kommer formentlig til at sidde et stykke tilbage, men Botox har høj klasse og bliver der overpace på løbet, er den et vinderbud.

4 Tough Macoy er vel nærmest født i spids, og formår Johnni Olsen at trække tempoet ud af løbet skal den også være en chance. Har måske ikke helt den hysteriske form den havde henover sensommeren og jeg vurderer den til primært at være et pladsbud.

1 Bimse Cloc har haft en mellemsæson og bliver på den baggrund nok lidt glemt af spillerne. Hun kan godt åbne fra start, selvom det er længe siden vi har set det. Er herfra sikret et godt løb i inderbanen, og med de afslutninger hun har vist de seneste gange kan hun værre den helt sjove til V5-kuponen.

6 Billie Jean har hysterisk form, men møder også langt bedre heste end hun er vant til. Kommer til at sidde et stykke tilbage, og ud fra disse forudsætninger får hun svært ved at vinde.

 

Claus Juncker
Kommunikationschef i Dansk Hestevæddeløb.